Cấu Trúc Đề Thi Thpt Quốc Gia 2019 Môn Toán Top Stories, Video, Image Pack

Download Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh - Tài liệu ôn thi vào lớp 10


Sắp cho kì thi học tập kì 2, các em học sinh lớp 10 thuộc tìm hiểu thêm bộ đề thi vào 10 môn Tiếng Anh gồm giải đáp được eshopdaroana.com sau nhằm cải thiện kỹ năng, biết được kết cấu đề thi, tự kia hoàn toàn có thể có tác dụng bài thi sắp tới đây đạt kết quả cao.

Bạn đang xem: Cấu trúc đề thi thpt quốc gia 2019 môn toán Top stories, Video, Image pack


Mẫu đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh năm học tập 2019-20đôi mươi không chỉ là hỗ trợ kiến thức và kỹ năng cùng cung cấp ôn luyện cho những em học viên chuẩn bị bước thanh lịch lớp 10 cơ mà còn hỗ trợ những em làm cho quen cùng với kết cấu đề thi, gần như dạng bài xích nhằm không thể kinh ngạc trước lúc bước vào kì thi. không những bao gồm vậy những mẫu mã đề thi này còn làm chúng ta học viên có thể từ bỏ mình kiểm soát và đán giá công dụng bằng phương pháp trường đoản cú tiến hành với từ bỏ chnóng điểm một cách dễ dàng từng mẫu đề. Qua kia rất có thể củng rứa kiến thức và kỹ năng cùng chỉ dẫn phương thức học hành tương xứng cùng với phiên bản thân hơn.


Nội dung bài bác viết: 1. Đề thi số 1=> Đáp án đề thi số 12. Đề thi số 2=> Đáp án đề thi số 23. Đề thi số 3=> Đáp án đề thi số 34. Đề thi số 4=> Đáp án đề thi số 45. Đề thi số 5=> Đáp án đề thi số 56. Trọn bộ 5 Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh

1. Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh số 1

I. MULTIPLE-CHOICE QUESTIONS (8 points)

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet lớn indicate the word whose underlined part differs from the otlter three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1. A. large B. cat C. an D. car

Question 2. A. invited B. provided C. talked D. polluted

Mark the letten A, B, C, ar D on your answer sheet to indicate the work far differs from the otlter three

Question 3. A. reader B. crowed C. decide D. father

Question 4. A. agree B. refuse C. attract D. beauty

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet khổng lồ indicate the underlined part tnhị needs CorreC/fon iii each of the follawing questions.

Question 5. Simon takes part with many different volunteer programs in his town.

A. Different B. in C. programs D. takes part

Question 6. Sally dances very beautiful. She is a great dance in our ballet class.

A. Great B. dances C. beautiful D. in

Question 7. We can find many useful information on the Internet.

A. Many B. can C. information D. on

Mark the letter A, B, C, or D on your ‹inswer sheet to lớn indicate the correct answer to lớn each of the following questions.

Question 8. It’s the ___ difficult exercise that they have ever done so far.

A. more

B. too

C. most

D. much

Question 9. How ___ does it cost you khổng lồ go lớn school by bus every month?

A. many

B. often

C. long

D. much

Question 10. Uncle Mike ___ smoke cigarettes when he was young.

A. used to

B. isn’t used to

C. wasn’t used to

D. use to

Question 11. I wish you ___ join the trip lớn Son Doong Cave sầu with us next Sunday.

A. would

B. will

C. be

D. can

Question 12. My son is quite___ in biology.

A. interestingly

B. interesting

C. interest

D. interested

Question 13. Some students in my class prefer ___ TV to lớn playing sports.

A. watched

B. lớn watch

C. watch

D. watching

Question 14. We decided to lớn hold a meeting ___ Monday.

A. in

B. on

C. with

D. at

Question 15. Jachồng ___ working for the local newspaper two months ago.

A. stops

B. stopped

C. had stopped

D. has stopped

Question 16. He tried hard, ___ he couldn’t win a gold medal at the European Championship.

A. nor

B. because of

C. but

D. in spite of

Mark the letter A, B, C, or D on your answen sheet to lớn indicate the most suitabfe response lớn complete each of tlte following exchanges.

Question 17. Jacob is talking lớn Rosie after the Spanish speaking contest.

Jacob: “Congratulations on winning the first prize!” Rosie: “ ”

A. What a pity!

B. What can I vì chưng for you?

C. You’re welcome.

D. Thank you so much.

Question 18. Jason and Kate are at the cafeteria. Jason: “Let’s have a drink. What would you like?” Kate: “ ”

A. It’s not good.

B. Some coffee, please.

C. No, it isn’t.

D. Certainly. Here you are.

Mark the letter A, B, C, or D an your answ"er sheet to lớn indicate the word(s) CLOSEST in meaning to lớn the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 19. I feeel a little sad because our school year has come to lớn an over.

A. Begun B. Changed C. Started D. finished.

Question trăng tròn. Web have sầu to lớn cross acrowded street to get khổng lồ school every day.

A. Small B. large C. bussy D. narrow

Mark the letter A, B, C, or D on your nnsiver sheet khổng lồ indicate the word(s) OPPOSITE in meaning khổng lồ the underlineJ irord(s) in each o/zâe/of/oa"fng questions.

Question 21. The traffic here is very dangerous for childern.

A. Noisy B. safe C. quiet D. easy

Question 22. The new film is quite different from what she has expected.

A. The opposite of B. attractive to lớn C. exciting as D. the same as

Read the following passage and mark the letter A, B› C, or D on your answer sheet to lớn inditate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

People often wonder whether they should choose khổng lồ play a team sport or an individual sport. It really depends (23) what kind of person you are. In reality, the importance is finding what suits you best.

To begin with, team sports, lượt thích football & basketball, can be great fun. You have the (24) ____ to be with others as you practise & play together as a team. You learn khổng lồ work with others, which teaches you lớn be more patient & understanding. In addition, you can cốt truyện your successes and (25) ___ with your team.

On the other h&, individual sports, such as tennis and athletics, can help you feel proud of yourself và give you great satisfaction (26) you depend mainly on your own effort & determination. Finally, in individual sports, you set (27)____ goals, which helps you become more self- confident và independent.

*

11. What does sign (A) say?

A. You mustn’t drive sầu after drinking.

B. You shouldn’t drive under the influence of drugs.

C. You must be careful with drunk drives.

D. You should be careful as there is a pub ahead.

12. What does sign (B) say?

A. Disabled people can stvà here.

B. This is a forbidden area for the handicapped.

C. Facilities for disabled people are available here.

D. The handicapped must stay here at all times.

III. Read the following passage. Decide if the statements from 13 to 16 are True or False, and choose the correct answers (A, B, C or D) for questions 17 & 18. (1,5 pt)

There is a menu of interesting jobs that we’ll never have sầu again, và a town crier is, of course, on the list. It’s been a long time since town criers worked professionally, so there are not many people knowing who town criers were. Today we can only see them in the movies or at some old tourist sites. Before newspapers were invented, a town crier, who was usually an older gentleman with a booming voice, always dressed offically and had a little bell which he carried with hyên ổn always. His job was to lớn go through thành phố streets ringing the belt và shouting the lachạy thử news as he was walking.

The occupation of the town crier was quickly replaced by radio, television, texting, mạng internet, và all the marvels of modern giải pháp công nghệ. Today this occupation exists only for entertaining purposes và as local folklore. Competitions for the best town criers are still being held in some parts of the world lượt thích America, nước Australia, Canadomain authority & Englvà.

13. A lot of people now work as professional town criers.

14. Today people can get ti know about town criers in films và at some tourist attractions.

15. Town criers had worked professionally before mass media were invented.

16. Town criers used khổng lồ wear casual clothes when working.

17. What is the passage mainly about?

A. The birthr of town crying

B. Town crying, an extinct job

C. Town criers and modern technology

D. Town crying for entertainment

18. It can be inferred from the passage that town criers used khổng lồ ____.

A. live in a town square.

B. be waited and welcomed lớn town squares.

C. make loud deep sounds

D. take part in competitions in western countries

IV. Choose the word (A, B, C or D) that best fits the blank space in the following passage. (1,5 pts)

There are many ways to lớn cut the (19) ___ of your power bill in your home page. Take a look at the way we choose computers (a máy vi tính or a desktop computer). A máy tính xách tay is a computer that is small enough (20) ___ carried around easily và is flat when closed. While a desktop computer is the one that fits on a desk but that is not easily moved from place to lớn place.

Regardless of their convenience difference, choosing a máy vi tính or a desktop computer may result in a significant difference in energy (21) ___. I’m writing this by using a máy tính xách tay with power (22) ___ features switched on – using around 50 watts maximum. Baông xã some years ago, I would work with a desktop computer with a 17” CRT screen – around 300 watts all told.

The following are some rough (23) ___ bassed on coal fired power generation for just the computer aspect:

- Laptop = 50w x 10 hours a day x 365 days = 182.5 kilowatt hours

- Desktop = 300w x 10 hours a day x 365 = 1095 kilowatt hours

In the case of coal fired electricity, each kilowatt you save sầu not only puts (24) ___ back into lớn your pockets, but also avoids up lớn 1.5 pounds of carbon dioxide emissions being generated.

*

V. Use the correct khung of the word given in each sentences. (1,5 pts)

25. Ha Noi will have sầu ____ between 23˚C và 27˚C. (temperate)

26. It’s worrying that natural disasters are becoming ____ damaging. (increase)

27. UFO stands for “____ Flying Object”, which is also known as a flying saucer. (indentify)

28. Although robots have sầu proved khổng lồ be significant, they still have a few ____ (limit)

29. You can finish the work at home page on Sunday if ____. (necessity)

30. The police ____ khổng lồ the emergency quickly and the victims were rescued. (respone)

VI. Rearrange the groups of words in a correct order lớn make complete sentences. (0,5 pt)

31. India, downing trees / và power lines, causing / has hit / widespread damage / a powerful cyclone /./

32. what would you do? / If you had / và playing games andlessly, / a 15-year-old / boy staying up too late /./

VII. Rewrite each of the following sentences in another way so that it means almost the same as the sentence printed before it. (2,0 pts)

33. Nowadays young people pay more attention khổng lồ traditional festival than they did some years ago.

→ Some years baông chồng young _______________________________

34. This is the first time they have sầu experienced the wonderful feeling in space.

→ They have never _____________________________________

35. We should teach young children to lớn care for the environment.

→ I suggest young children ______________________________

36. Drivers & passagers must fasten the seat belt when travelling in cars.

→ It is compulsory for __________________________________

----- Hết đề thi 2 -----

=> Đáp án Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh số 2

1 – C, 2 – B, 3 – C, 4 – D, 5 – B, 6 – B, 7 – C, 8 – A, 9 – B, 10 – D,

11 – A, 12 – C, 13 – F, 14 – T, 15 – T, 16 –F, 17 – A, 18 – C, 19 – B,

20 – C, 21 – A, 22 – C, 23 – D, 24 – A.

25. temperature

26. increasingly

27. unidentifed

28. limitations

29. necessary

30. responded

31. A powerful cyclone has hit India, downing trees và powerlines, causing widepread damage.

32. If you had a 15-year-old boy staying up late and playing games endlessly, what would you do?

33. Some years bachồng young people did not pay as much attention khổng lồ traditional festivals as they are nowadays.

34. They have sầu never experienced the wonderful feeling in space now.

35. I suggest young children should be taught lớn take care for the environment.

36. It is compulsory for deivers and passengers khổng lồ fasten the seat belt when travelling in cars

----- Hết đáp án đề thi 2 -----

3. Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh số 3

A: PHONETICS

I. Choose the word with different pronunciation from the others.

*

II.Choose the word whose áp lực pattern is different from that of the others.

*

B: VOCABULARY AND GRAMMAR

I. Choose the best answer.

1. Solar energy doesn’t cause………..

A. pollution

B. polluted

C. pollute

D. pollutant

2. Tet is a festival………… occurs in late January or early February.

A. whom

B. when

C. where

D. which

3. It’s raining. …………….., Mr. Nam has to go to work.

A. Although

B. So

C. Therefore

D. However

4. If I ………….rich, I ……………………….around the world.

A. will be - travel

B. am - will travel

C. were - would travel

D. would be – traveled

5. The girl wishes she………………… in Hue for the festival next week.

A. had stayed

B. was staying

C. stay

D. could stay

6. You don’t lượt thích watching this film, …………………?

A. don’t you

B. are you

C. bởi vì you

D. did you

7. When he lived in the thành phố, he …………… to lớn the theater twice a week.

A. uses khổng lồ go

B. has gone

C. used lớn go

D. was going

8. My house………….. in 1999

A. is built

B. was building

C. was built

D. has been built

9. The entrance examination will be held………………….June 22nd 2012.

A. in

B. on

C. at

D. to

10. Hoa: I suggest going camping next Sunday.- Lan: …………………………..

A. That’s a fine day

B. That’s a good idea

C. That’s a reason

D. That’s a good trip

II. Put the verbs in the brackets into lớn the correct tense or form

1. The weather is terrible today. If the weather (1.be)……… good, I (2. go).....................for a walk.

2. Yesterday, when we (3.visit)…………………. them, they (4. have)………….. dinner.

3. I (5.write )............ lớn my pen pal 2 months ago, but I (6.not receive) ……....... his reply since then.

4. We would rather (7. stay)...........................at trang chính than go out on rainy days.

5. I enjoy (8. teach)...................................., but I don"t want ( 9. do)......................all my life.

6. My house (10. build)………………………………………..at present.

III/ Supply the correct khung of the words in brackets to lớn complete the following sentences.

1. The accident happened because he drove sầu …………………………... (care)

2. Air …………….……is one of the problems that people have deal khổng lồ with. (pollute)

 

3. Traditional ………………..…... are a good source of fun và entertainment. (celebrate)

4. You should buy this book . It’s very…………………………….. (inform)

5. (Tradition)………….………................……., people eat sticky rice cakes at Tet.

C: READING.

I. Read the text. Then choose the right sentence A, B, C or D

Last year, we had a nice holiday. My friend & I went to the seaside for a month. I had been to the seaside several times before, but this was the first time for my frikết thúc. Naturally, it was the great sự kiện for hyên. Finally, the day came. It was a fine morning. We got up very early because we wanted khổng lồ leave trang chính after breakfast. We made the journey by oto. We reached the seaside at noon. We spent many hours on the beach. We enjoyed making castles and channels in the sand. People said we ought lớn spover at least a few weeks at the seaside. If we could stay longer, so much the better.

1. How long did the writer và his frikết thúc spover at the seaside?

A. week

B. A few weeks

C. A month

D. A few months

2. Who went to lớn the seaside the first time?

A. The writer

B. The writer and his friover.

C. The writer/s family

D. The writer/s frikết thúc.

3. What was the weather lượt thích on the day they started their journey khổng lồ the seaside?

A. It was bad

B. It was rainy

C. It was snowy

D. It was nice.

4. How did they travel khổng lồ the seaside?

A. By car

B. By train

C. By bus

D. By air

5. When did they reach the seaside?

A. At 8 o/clock

B. At 12 o/clock

C. At 4 p.m

D. At 9 p.m

II. Read the passage and answer the following questions

Alexander Fleming was born in 1881 in Scotland. He went to a small school in a village, và when he left school he didn’t go to lớn university. He worked for five years in an office. But his brother, Tom, was a doctor and helped Fleming to lớn go to lớn university and study medicine. So he went to lớn London University and in 1906 he became a doctor. In 1915, Fleming married Sarah McElroy, an Irish woman. They had one son. During the First World War, many soldiers died in hospital because they didn’t have sầu the right medicines. So after the war, Fleming tried to lớn find a drug that could help them. He worked for many years & in 1928 he discovered a new drug & he called it “penicillin”. He later worked with an Australian & a German scientist to develop a drug that doctors could use. In 1945, they won the Nobel Prize in medicine for their work on penicillin.

1. Where was Alexander Fleming born?

………………………………………………………………

2. Did he work in an office before he went to lớn university?

……….………………………….………..

3. What did he study at university?

………………………………………………………….………

4. When did he win the Nobel Prize in medicine?

…………………………………………….………

D: WRITING

I. Complete the second sentences without changing the meaning of the first sentences.

1. He has never been late for work.

- Never……………………………………………………………………………………

2. The man is my new boss. He is talking to the lady over there.

- The man …………………………………………………………………………………

3. “Does Mr. Pike live sầu here?” the postman asked the boy.

- The postman asked the boy ……………………………………….…………………….

4. They will build a new school next month.

- A new school……………………………………………………..……………………..

5. Finding an apartment in a big thành phố is not easy.

- It is ….........................................

II. Write complete sentences.

1. we /not/ see/ each other/ for/ 5 years.

……………………………………………………………………………………………

2. Mr Bill/ used/ go /swimming/ when/ he/ young.

……………………………………………………………………………………….……

3. She / be / best / student / class.

…………………………………………………………………………………………

4. How long / it / take / you / go / school / everyday?

…………………………………………………………………………………………

----- Hết đề 3 -----

=> Đáp án Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh số 3

A: PHONETICS

1 – A, 2 – B, 3 – D, 4 – D, 5 - C

B: VOCABULARY AND GRAMMAR

1 – A, 2 – D, 3 – D, 4 – C, 5 – D,

6 – C, 7 – C, 8 – C, 9 – B, 10 – B.

II.

1. were – would go

2. visited – were having

3. wrote – haven’t received

4. stay

5. teaching – lớn do

6. is being built

III.

1. carelessly

2. pollution

3. celebrations

4. informative

5. Traditionally

C: READING

I.

1 – C, 2 – D, 3 – D, 4 – A, 5 - B

II.

1. (He was born) in Scotland

2. Yes, (he did.)

3. He studied medicine

4. (He won the Nobel Prize in medicine) in 1945.

Xem thêm: Cách Mở Nắp Điện Thoại Oppo F1S, Cách Sửa Chữa Oppo F1S Bị Chai Pin Nhanh Chóng

D: WRITING

I.

1. Never has he been late for work.

2. The man who is talking khổng lồ the lady over there is my new trùm.

3. The postman asked the boy if Mr Pike lived there

4. A new school will be built next month.

5. It is not easy to lớn find an apartment in a big city.

II.

1. We haven’t seen each other for 5 years.

2. Mr Bill used lớn go swimming when he was young.

3. She is the best student in her class.

4. How long does it take you to go to school everyday?

 

----- Hết câu trả lời đề thi 3 -----

4. Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh số 4

I. MULTIPLE CHOICE

Choose the word whose underlined part pronounced differently from that of the others by circling A, B, C, or D:

*

Choose the word whose áp lực pattern is different from the others by circling A, B, C, or D

*

Circle the underlined word or phrase (A, B, C or D) that needs correcting

*

Circle the best option A, B, C or D lớn complete the sentences:

 

8. One of the major causes _________ heart disease is laông xã of exercise.

A. for

B. to

C. of

D. by

9. On March 27, a lot of firework is _________ off in Danang thành phố.

A. set

B. gone

C. placed

D. burned

10. He _________ an overdose of heroin và died.

A. used to

B. used

C. was used to

D. was used

11. Can you give sầu me the _________ for tomakhổng lồ soup?

A. formula

B. recipe

C. order

D. method

12. I must go to lớn the dentist and _________

A. get my teeth khổng lồ take care of

B. take care of my teeth

C. my teeth be taken care of

D. get my teeth taken care of

13. The two cars for sales were in poor condition, so I didn’t buy _________ .

A. either of them

B. both of them

C. neither of them

D. each of them

14. _________ his financial problem, Mark bought a new motorxe đạp.

A. Although

B. Because

C. Despite

D. Instead of

15. The first time I noticed something was wrong was _________ I got home.

A. since

B. when

C. for

D. until

16. Let’s go khổng lồ the beach this weekkết thúc, __________?

A. shall we

B. vì we

C. don’t we

D. will we

Mark the letter khổng lồ indicate the most suitable response.

17. Mary: “I will never go mountaineering again.” – Linda: “Me ______.”

A. so

B. Either

C. too

D. neither

18. Mary: “Thanks a lot for your help.” – John: “______.”

A. My excitement

B. My delight

C. My happiness

D. My pleasure

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to lớn indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the following questions.

19. I’ll be baông xã in a minute, Jane. I just want to lớn try out my new tape recorder.

A. resemble

B. test

C. arrive

D. buy

20. I resemble my mother in many ways.

A. turn on

B. look after

C. goes over

D. take after

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet khổng lồ indicate the word or phrase that is OPPOSITE in meaning khổng lồ the underlined part in each of the following questions.

21. She received a general education in local schools và some scientific training from her father.

A. offered

B. had

C. gave

D. asked

22. And in 1891, the shy Marie, with very little money to live sầu on, came to lớn Paris to lớn continue her studies at the Sorbonne.

A. many

B. a lot

C. few

D. much

Read the passage carefully & choose the best option to fit each space.

People are rapidly destroying the world"s tropical forests. In 1950, tropical forests (23)......about 8,700.000 square miles of the earth or about three-fourths of Africa. Today less than half the original extent of the earth"s tropical forests remains. Few tropical forest species can adjust to lớn disturbance of their habitat. Most die when people clear large areas of forests. Scientists estimate (24)......tropical deforestation wipes out about 7,500 species per year. Commercial logging & the expansion of agriculture have sầu (25)......or wiped out wide areas of tropical forests. Huge mining projects, the construction of hydro-electric dams have sầu also narrowed forest areas.

A complex combination of social, political & economic factors has caused these destructive activities. Rapid population growth & poverty often intensify the pressure khổng lồ clear tropical forests for short-term economic benefits. Brazil, Indonesia, and other nations have (26)......tropical forests to create new settlements that allow people lớn move out of overcrowded cities. Many conservation organizations are working with governments to lớn conserve sầu tropical forests. Such efforts include establishing protected areas, (27)......intelligent management of tropical forests & increasing awareness about the importance of tropical forests.

Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh năm 2020 rất tốt gồm lời giải (Đề 14)

Read the text carefully, then choose the most suitable answers.

A recent investigation by scientists at the US Geological Survey shows that strange animal behavior might help predict future earthquake.

Investigators found such occurrences in a ten-kilometer radius of the center of a fairly recent quake. Some birds screeched and flew about wildly. Dogs yelped and ran uncontrollably.

Scientists believe that animals can perceive sầu these environmental changes as early as several days before the disaster.

In 1976 after observing animal behavior, the Chinese were able to lớn predict a terrible quake. Although hundreds of thousands of people were killed, the government was able khổng lồ evacuate millions of people và thus keep the death toll at a lower rate.

28. What prediction may be made by observing animal behavior ?

A. the number of people who will die.

B. environmental changes.

C. a coming earthquake.

D. the ten-kilometer radius of an earthquake.

29. Why can animals perceive sầu these changes when humans can not ?

A. Animals are more intelligent than humans.

B. Humans don’t know where to lớn look.

C. By running around, they can feel the vibrations.

D. Animals have sầu certain instincts that humans don’t possess.

30. If scientists can accurately predict earthquakes, there will be ..........

A.a lower death rate.

B.fewer animals going crazy.

C.fewer people evacuated.

D.fewer environmental changes.

31. Which of the following statements is not true ?

A. Some animals may be able to sense an approaching earthquake.

B. All birds and dogs in the ten-kilometer radius of an earthquake center become wild before the quake.

C. The Chinese have sầu successfully predict an earthquake and saved many lives.

D. By observing animal behavior scientists perhaps can predict earthquake.

32. In the passage, the word “evacuate” most means ..............

A. save

B. exile

C. destroy

D. remove

II. WRITING

Rewrite the following sentences beginning as shown, so that the meaning remains the same.

33. They have just opened a new super market in our town.

→ A new super market ………………………………………..……….…

34. I can’t go to the tiệc nhỏ tonight night because I am very busy.

→ If …………………………………………………………………..….…

35. This morning we met a man. He is my uncle.

→The man ………………………………………….….……..……….…

36. “ Do you live in this flat with your parents?” Nam asked me

→ Nam asked me ……………………………………………….…….…

Combine these two sentences into lớn a new one using the given words in brackets.

37. We take you up Da Lat. You can enjoy pure air there. (where)

........................................................................................................................

38. Jyên doesn’t study hard. He doesn’t get better grades. (if)

........................................................................................................................

39. Tuan is very active sầu. He studies the best of us. (who)

........................................................................................................................

40. The oil washed from lvà will also lead to the death of fish. People are

worried. (adjective sầu + that)

» ........................................................................................................................

----- Hết đề 4 -----

=> Đáp án Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh số 4

MULTIPLE CHOICE

1 – D, 2 – C, 3 – C, 4 – D, 5 – A, 6 – C, 7 – A, 8 – C, 9 – A, 10 – B, 11- B,

12- B, 13 – A, 14 – C, 15 – B, 16 – A, 17 – D, 18 – D, 19 – B, trăng tròn – D, 21 – C,

22 – D, 23 – B, 24 – B, 25 – A, 26 – D, 27 – B, 28 – C, 29 – D, 30 – A, 31 – B, 32 – D.

WRITING

33. A new supermarket has just been opened in our town.

34. If I were not busy/ were free tonight, I would / could go lớn the các buổi tiệc nhỏ.

35. The man (who(m)) we met this morning is my uncle.

36. Nam asked me if / whether I lived in that flat with my parents.

37. We take you up Da Lat where you can enjoy pure air.

38. If Tyên studied hard, he could get better grades.

39. Tuan, who studies the best of us, is very active sầu.

40. People are worried that the oil washed from l& will also lead to lớn the death of fish.

----- Hết lời giải đề thi 4 -----

5. Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh số 5

I. Choose the word or phrase that best completes each of the following sentences or vị as directed. (2.0 pts)

1. I often go lớn school _________ foot.

A. by

B. to

C. on

D. with

2. They are keen ________ football. They often play football on Saturday & Sunday afternoons.

A. at

B. of

C. on

D. in

3. On Saturday, there is a meeting _________ 10.30 a.m. khổng lồ 11.15 a.m.

A. from

B. between

C. at

D. in

4. - "That"s an excellent drawing, Lan." - "........................................ ."

A. Well done

B. I"m sorry

C. That"s very kind of you lớn say so

D. That"s a good idea

5. These students have taken part in charity activities in their town, ......................?

A. vị they

B. don"t they

C. have sầu they

D. haven"t they

6. She _________ me what my name was.

A. said

B. told

C. spoke

D. asked

7. He spends a lot of time _____________ the website.

A. surf

B. surfing

C. khổng lồ surf

D. surfs

8. The children are looking forward _________ on a trip khổng lồ Ha Long Bay.

A. to lớn go

B. going

C. lớn going

D. khổng lồ be going

9. The examination is coming near. I think you _______ play games any more.

A. shouldn"t

B. needn"t

C. should

D. can

10. Young generation likes wearing jeans because they vày not___________ easily.

A. wear in

B. wear on

C. wear out

D. wear off

11. Mary is _________ than her sister.

A. more busy

B. the busier

C. busiest

D. busier

12. Our teachers feel _______ that all of us will pass the entrance examination.

A. bored

B. hopeful

C. sorry

D. disappointed

13. They are the places _________ we visited last summer vacation.

A. which

B. when

C. in which

D. where

14. Life in the country is boring, _______ my grandparents lượt thích lớn live there.

A. because

B. so

C. although

D. however

15. Choose the word with the different stress pattern.

A. weather

B. father

C. teacher

D. canoe

16. Da Nang International Fireworks Competition___________ every two years.

A. helds

B. is held

C. to lớn hold

D. was held

II. There is ONE mistake in each sentence. Piông xã it out và correct it. (1.0 pt)

*

III. Supply the correct khung of the word in parentheses to lớn complete each of the following sentences. (1.5 pts)

1. We decorated the house ........................... . (attraction)

2. It is ........................... to phone someone at night. (convenience)

3. He is one of the most energetic ............................. . (active)

4. We felt ........................ after the long trip. (exhaust)

5. It was .................. of you to lớn leave the door open! (care)

6. He takes ......................... from the beauty of the nature. (inspire)

IV. Complete each sentence with the correct tense of one suitable verb from the box. (1pt)

1. I will phone you when she ............................. here tomorrow.

2. My family ..................NhaTrang several times.

3. Her mother ............................... the dishes while her father was sweeping the floor yesterday afternoon.

4. It"s so annoying. My younger brother ...........always............his homework.

V. Read the text & bởi vì the task as directed. (1.5 pts)

All early television was broadcast in black & white. Màu sắc television was possible, but it was too complicated và of very poor unique until the middle of the 1950s. màu sắc television broadcasts began in the United States in 1954, in nhật bản in 1960, và in Europe in 1967.

The first landing on the moon was broadcast live on television in 1969, & now television programs are transmitted all over the world immediately through the system of satellites that transmit the signals from the earth, through space, & back to the earth. More people now get their news & information through television than through newspapers và radio. The development of television is one of the most rapid & exciting events of our century.

True (T), False (F) or No information (NF)?

1. Television used lớn be broadcast trắng and black._____

2. màu sắc television began in Asia in 1969._____

3. màu sắc television broadcasts began in the United States before 1954.____

4. The first landing on the moon was broadcast live on television in 1969.____

5.Thanks to lớn the satellites,TVprograms are transmitted around the world immediately.____

6. Fewer people now get their news & information through television than through newspapers & radio. ___

VI. Read the following text & circle the letter A, B, C, or D to indicate the correct word for each of the blanks. (1.5 pts)

Hi everyone,

I"ve been in Paris for over a week now và I"m having a great excursion In the first few days I did quite a lot of (1)...............: the Eiffel Tower, Notre Dame. and all the usual tourist attractions. Most places are absolutely (2) .......... with tourists, so yesterday I decided to lớn have a look round the shops.

Today I"ve been lớn a couple of interesting art (3) ........... I got lost on my way baông xã to the khách sạn, but it didn"t matter because I discovered a really fascinating market with lots of little stalls, selling just about everything from apples to antiques.

I ate in the hotel the first night but usually I (4) ................for dinner - the restaurants are great & I can get a phối meal for less than 25 euros. I"m afraid I"ve sầu (5) .......... a lot of money, but it"s a great place. You"ll be able lớn see for yourself (6)........ I get baông xã - I"ve taken lots of photos. .

I hope you"re all well. I"ll write again next week.

Love sầu,

*

VII. Complete each of the following sentences so that it is closest in meaning to the original sentence. (1.5 pts)

1. I would lượt thích you to cthảm bại the window.

Would you mind ......................................................................................?

2. They don"t have sầu much time for revising the lessons because they chat too much.

If they didn"t .............................................................................................. .

3. Despite trying a lot, he didn"t pass the last exam.

Although ................................................................................................. .

4. It is over 10 years since his grandfather died.

His grandfather .......................................................................................... .

 

----- Hết đề 5 -----

=> Đáp án Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh số 5

I.

1 – C, 2 – C, 3 – A, 4 – C, 5 – D, 6 – D, 7 – B, 8 – C,

9 – A, 10 –A, 11- B, 12 – B, 13 – D, 14 – C, 15 – D, 16 – B.

II.

1. beautiful – beautifully

2. lớn bởi – doing

3. is – are

4. smoking – to smoke

III.

1. attractively

2. inconvenient

3. actor

4. exhausted

5. careless

6. inspiration

IV.

1. reaches

2. have sầu visited

3. was washing

4. is … forgetting

V.

1T 2F 3F 4T 5T 6F

VI.

1B 2 chiều 3 chiều 4A 5B 6D

VII.

1. Would you mind closing the window?

2. If they didn’t chat too much, they would have had time for revising the lessons

3. Although he tried a lot, he didn’t pass the last exam

4. His grandfather has died for over ten years

----- Hết đáp án đề thi 5 -----

Đề thi tuyển chọn sinh vào lớp 10 môn tiếng Anh năm 2019 trên Hà Nội

Đề thi vào 10 môn Tiếng Anh trên TPHCM bao gồm đáp án

Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh năm học tập 2019 - 2020

Đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh năm học 2019 - 20trăng tròn bao hàm dạng bài nào?

1. Cấu trúc đề thi Tiếng Anh vào 10

- Hình thức thi: Bao tất cả 40 câu hỏi trắc nghiệm, thời gian thi là 60 phút

- Cấu trúc đề thi: Gồm 80% kiến thức cơ bản, 20% kiến thức nâng cao

2. Các dạng bài bác bao gồm vào đề thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh

- Dạng bài viết lại câu- Dạng bài xích ngữ âm, trọng âm- Dạng bài xích tìm kiếm lỗi không nên trong câu- Dạng bài điền trường đoản cú vào địa điểm trống- Dạng bài gọi hiểu bài bác khóa- Dạng bài bác kiếm tìm trường đoản cú đồng nghĩa tương quan, trái nghĩa- Dạng bài xích về chọn câu giao tiếp đúng- Dạng bài bác điền tự còn thiếu vào đoạn vnạp năng lượng.

Các chúng ta học viên buộc phải chuẩn bị gì cho kỳ thi vào 10 môn Tiếng Anh

Tiếng Anh là môn học phải bao gồm vào kỳ thi vào lớp 10 tương tự như tương đối nhiều đều kỳ thi khác, bởi vì nạm bọn họ cũng thấy được khoảng đặc trưng của bộ môn này. Để có được kết quả học tập tương tự như công dụng thi rất tốt chúng ta cần có sựi vật dụng không hề thiếu kiến thức và kỹ năng cũng tương tự giải pháp làm bài thi, rõ ràng nhỏng sau:

- Nắm vững kết cấu đề thi cùng những dạng bài bác có vào đề thi

- Trang bị kỹ năng và kiến thức và ôn luyện kỹ càng về ngữ pháp, tự vựng, câu với phương pháp làm cho bài bác thi giờ đồng hồ Anh

- Chuẩn bị ý thức sẵn sàng mang đến kỳ thi vào 10, với cùng 1 ý thức tự tín và vốn kiến thức và kỹ năng vững vàng quà chắc chắn là sẽ giúp chúng ta đã có được kết quả thi rất tốt.

Tất cả những yếu tố đặc biệt quan trọng để có tác dụng học tập giỏi được trình bày làm việc trên, tuy vậy các bạn đề nghị cố gắng trau củ dồi không thiếu thốn từ bỏ kiến thức cơ bạn dạng bên trên lớp với kỹ năng và kiến thức nâng cao. Các dạng bài xích trong đề thi tiếng Anh nhằm rất có thể xử trí nhanh hao gần như câu dễ cùng dành riêng thời hạn giải số đông câu phức tạp hơn. Đôi khi đề thi vào 10 giờ Anh là dạng trắc nghiệm, chính vì vậy các chúng ta có thể cần sử dụng phương pháp thải trừ cùng bởi kĩ năng cùng kỹ năng của chính bản thân mình lựa lựa chọn ra giải đáp đúng chuẩn độc nhất.

Đối với phần lớn câu cạnh tranh, nằm trong dạng nâng cao, các bạn cũng tránh việc bỏ qua mất, hãy dùng kiến thức và kỹ năng cùng rất hầu như sự gạn lọc rất tốt cho bạn nhé. Đối cùng với bộ môn nước ngoài ngữ để có được công dụng cao cũng yên cầu nghỉ ngơi chúng ta học sinh sự cần mẫn học tập với có tác dụng đề, cũng chính vì chũm hãy thuộc sở hữu các dạng đề thi demo hoặc Đề ôn thi vào lớp 10 môn Tiếng Anh năm học 2019 -2020 về nhằm rèn luyện kiến thức của mình rất tốt nhé.